NAH-Centrum De Klokketoren  
Nijmegen  

Welkom op mijn muziek pagina: Reiniers muziek keuze!

Op deze pagina vindt u een selectie van mijn muziek keuze. Dat kan variëren van Fado muziek, klassieke muziek, Franse plattelandsmuziek, en alles wat er tussen zit.

Ik zou zeggen: ga er maar eens lekker voor zitten en geniet! Let op, sommige nummers zijn (helaas) alleen via YouTube te beluisteren.

Een mooi nummer van Andrea Bocelli is Melodrramma!Dit nummer van Andrea Bocelli mag absoluut niet ontbreken in Reiniers muziek keuze;. Toen ik een jaar of 16 was, vond ik dit nummer zo mooi en werd er zo rustig van. Het heet Tremo e t'amo, vrij vertaald is het  Ik beef en ik hou van je.


Dit nummer hieronder is van een fado-zangeres Mariza. Vrij vertaald is de titel: "De tijd stopt niet"Het volgende nummer is van Rafael Diego. Hij is spastisch. Ik heb hem ontdekt in de Corona tijd. De titel van het nummer is vrij vertaald:  Een zekere Galileo.Een fado-zanger die ook zeker niet mag ontbreken is Fernando Lameirinhas! De Portugees-Nederlandse zanger maakt de Portugese fado op een heel eigen wijze, luister maar...!Aan het volgende nummer heb ik dierbare herinneringen. Vroeger, toen ik nog een klein jochie was, ging ik ieder jaar naar een streek in Midden Frankrijk, genaamd de Corrèze, daar hoorde je in het centrum van die plaatsjes, deze muziek. Luister en geniet zou ik zeggen!In de volgende video geeft Andrea Bocelli een mini concert in een lege dom van Milaan. Opgenomen toen Italië in complete lockdown zat. Zeer de moeite waard!Wat ook zeker niet aan mijn muzieksmaak mag ontbreken is  Charles Aznavour met het nummer La Bohéme. Veel luister plezier!Het volgende nummer is een nummer van Clouseau, met Laat me nu toch niet alleen.En dan nu een stuk uit de opera La Bohème van Puccini. Ja, ik ben ook een operaliefhebber! Een nummer van Jorge Fernando met Chuva mag ook niet ontbreken..., Chuva betekent: regen.Een nummer uit de oude doos is een nummer van The Tumbleweeds met Somewhere Between! Bij ons thuis werd onder andere dit nummer heel hard gedraaid!Ook een nummer uit mijn jeugd is: Leven en laten leven, van Corry Konings! Dan is het wel eens tijd voor wat klassiek...,, de Bolero van Maurice Ravel!Va Pensiero uit de opera Nabucco van Verdi is ook zo mooi dat ik het met jullie wil delen. Veel luisterplezier!
Het volgende filmpje wat ik er op ga zetten is er een van Mikis Theodorakis, die onlangs helaas overleden is.Een nummer van Richard Clayderman met Ballade pour Adeline is ook een van mijn favorieten. Luister maar!