NAH-Centrum Nijmegen
                       niet-aangeboren hersenletsel                              

 

11. Leuk om te doen of te zien

Seniorweb 

Neem eens een kijkje op deze veelzijdige website. Er worden veel interessante onderwerpen helder uitgelegd. Onderwerpen over het internet. Bijvoorbeeld hoe je oplichters kunt herkennen en tegenhouden op je computer.


Klik hier voor SeniorWeb


De Jerusalema challenge  bestaat al een tijdje. Wereldwijd doen mensen uit de zorg hetzelfde dansje en posten het op YouTube, voor een momentje vrolijkheid. 

Ook op de Ubbergseveldweg, beter bekend als De UBB hebben ze met z'n allen meegedaan. Hieronder het bewijs. Super leuk gedaan collega's!

Klik hier


Klik hier om toegang te krijgen tot heel veel Musea, kunst en Cultuur over de hele wereld. Is zeker een bezoekje waard!

 

Wandel eens virtueel door de Nederlandse natuur. 


Je kunt gewoon achter je computer blijven zitten en toch een beetje ergens anders zijn.

Klik hier voor een aantal wandelingen online.

 Deze site is van omroep MAX.

Ook hier kun je van alles doen, lezen en bekijken. Er zijn bijvoorbeeld items als Heimwee TV. Waar je series kunt zien uit je jeugd.

Klik hier voor : Max vandaag


Klik hier voor : Heb je dat gezien?

Steeds meer theaterproducenten zetten (tijdelijk) voorstellingen online voor het theater minnend thuispubliek. Van volledige musicalregistraties en klassiek ballet, tot een familievoorstelling en cabaret: er is voor ieder wat wils. Met de volgende zeven theatertips kun je ook thuis genieten van theater.

 

1. Familievoorstelling: De Gelaarsde Poes

Bij de VPRO kun je de familievoorstelling De Gelaarsde Poes bekijken: een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk.

Door de slimme streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses zo lief als ze er uit ziet? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

Bekijk hier De Gelaarsde Poes


2. Musical: The Shows Must Go On

Elke vrijdag wordt er om 20.00 uur Nederlandse tijd een volledige (Engelstalige) musicalvoorstelling uitgezonden op het YouTube-kanaal The Shows Must Go On. Daarna is de voorstelling nog 48 uur te bekijken. Het doel is om donaties te generen voor diverse culturele instellingen wereldwijd, maar een donatie is niet verplicht.

Eerder werden al kwalitatief hoogwaardige weergaves van bekende musicals vertoond, zoals Jesus Christ SuperstarJoseph and the Amazing Technicolor DreamcoatThe Phantom of the Opera en Love Never Dies. Welke musical aankomende vrijdag aan de beurt is, is nog niet bekend.

Bekijk hier  elke vrijdag een andere musicalvoorstelling


3. Cabaret: Guido Weijers

De vijfde, meest filosofische en confronterende voorstelling van cabaretier Guido Weijers, V, is nu te bekijken op zijn YouTube-kanaal. Dwars, intelligent, herkenbaar, snel en vooral grappig. En voor wie het kan gebruiken: de cabaretier deelt op zijn kanaal ook een Spoedcursus Geluk. Kun jij een helder, allesomvattend antwoord geven op de vraag: Wat is geluk? Guido heeft het (wetenschappelijke) antwoord.

Bekijk hier de cabaretvoorstelling V van Guido Weijers

4. Revue: Showponies

Bij NPO Start is de revue voorstelling Showponies van Alex Klaasen terug te zien. Samen met onder meer Freek Bartels, Daniel Cornelissen en Jip Smit brengt Klaasen entertainment van het hoogste niveau, in de vorm van groots opgezette zang-, dans- en variéténummers en komische sketches.

Alex Klaasen speelt de meest uiteenlopende typetjes, van een medewerker van een bruidswinkel die een verloofd lesbisch stel dwingt tot kiezen wie het mannetje en wie het vrouwtje is, tot een Britse detective die probeert te achterhalen wie er homoseksueel is in een deftige familie.

Bekijk hier de revue voorstelling Showponies

5. Toneel: Turks Fruit

Hummelinck Stuurman Theaterproducties heeft via YouTube een registratie van het toneelstuk Turks Fruit beschikbaar gesteld, een bewerking van de bekende liefdesroman van Jan Wolkers uit 1969. Centraal in het verhaal staat de onstuimige relatie van een beeldhouwer met zijn Alkmaarse vrouw Olga en de invloed die zij op hem heeft en heeft gehad.

Het toneelstuk werd door de Nederlandse Toneeljury uitgeroepen tot een van de beste voorstellingen van seizoen 2018 en 2019 en zorgde voor volle zalen.

Bekijk hier de toneelvoorstelling Turks Fruit


Film: Mia and the White Lion

 Ik heb laatst een film gezien, genaamd, Mia and the White Lion. Dat vond ik een mooie film. 

98 minuten
Mogelijk schadelijk tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
Release: 4-07-2019
Het leven van de tien jaar oude Mia staat op zijn kop als haar familie besluit hun huis in Londen te verruilen voor een leeuwenboerderij in Zuid-Afrika. Zij mist haar vrienden. Als de mooie witte leeuw, Charlie, wordt geboren, slaagt ze erin een nauwe band op te bouwen met de witte welp.

Dat geeft haar leven weer kleur. Na drie jaar wordt Mia's leven weer opgeschud als ze een geheim ontdekt dat haar vader verborgen houdt. Verontrust door de gedachte dat Charlie in gevaar zou kunnen zijn, besluit Mia weg te lopen en de boerderij en haar familie achter te laten. Samen met Charlie begint ze aan een epische tocht over de wilde Afrikaanse savanne, op zoek naar een ander land waar Charlie veilig en in vrijheid kan leven.

Ingezonden door Reinier.

Ballet: streams van het Nederlands Dans Theater

Op de website van het Nederlands Dans Theater is een gratis streaming serie te vinden van NDT-balletten van bekende choreografen, geproduceerd in samenwerking met Mezzo TV en La Belle Télé.

Iedere week komt er een nieuwe video online, die vervolgens één week te zien is. Tot en met 1 mei staat GARDEN online, een film die bestaat uit een documentaire die een kijkje geeft in het creatieproces en een registratie van het ballet. Het is een stuk voor tien dansers, op muziek van Camille Saint-Saëns.

Bekijk hier de documentaire en balletvoorstelling GARDENHier naast een site van een andere dagbesteding met  heel veel activiteiten en uitleg voor cliënten en begeleiding.

Luister je wel eens podcasts? 

Dat zijn gesproken verhalen / documentaires over interessante onderwerpen. 

Wanneer iemand nog een tip heeft? mail

Hiernaast vind je over elk onderwerp wel iets.
Deze activiteiten hebben we gevonden op de site van Alzheimer Nederland.


 
     De Gelderlander / Puzzels / Fun


Hiernaast een aantal puzzels die je kunt proberen te maken.


Hieronder een heleboel tips van Mark. 

Enorm leuk om eens te kijken! 

Ben je bijvoorbeeld wel heel vroeg in het Park De Hoge Veluwe geweest of bij de Paus op bezoek. 

Dat kan nu allemaal door op de webadressen te klikken.
Ben je nog nooit in het Vaticaan geweest. Nog nooit bij de Paus op bezoek geweest. Daar kan nu verandering in komen door de site hiernaast te bezoeken. Kijk maar eens rond.


Met Ontdek Rijksmuseum Meesterwerken lijkt het net alsof je in het hart van het museum op pad bent met een multimedia tour. De tour voert langs achttien meesterwerken in de Eregalerij en is voor iedereen toegankelijk door de toevoeging van tekst- en audiofragmenten. Ook is de interactieve website Beleef de Nachtwacht opgenomen waardoor er extra veel verhalen beschikbaar zijn over Rembrandts beroemdste werk.

https://www.rijksmuseum.nl/nl/thuis


Deze is leuk om naar te kijken en te luisteren klassiek stukje in gefloten door vogeltjes.


Op deze webcam’s is van alles te zien stranden bouwplaatsen verkeer havens enz.

https://webcam.nl/natuur/


Deze camera kan je gebruiken om in alle vroegte de dieren te zien die naar een drinkplek komen op de Hoge Veluwe.Een site waar men een beetje het voorjaarsgevoel van kan krijgen en wat iedere dag weer leuk is om naar terug te gaan. Hier kan men een aantal vogels volgen die aan het broeden zijn of daarmee gaan beginnen en nog veel meer.


Wel eens in en bij de Pyramide van Gyza geweest?

Het is een groot bestand, geduld is een schone zaak

Maar zeer de moeite waard om eens rond te kijken.


  
E-mailen
Bellen
Info