NAH-Centrum Nijmegen
                       niet-aangeboren hersenletsel                                

Deze pagina bevat leuke en interessante nieuwtjes.


Uitnodiging voor mantelzorgers

Themabijeenkomst 'Rouw en levend verlies'

Beste mantelzorger,
Graag nodigen wij je uit voor de themabijeenkomst 'Rouw en Levend Verlies' op dinsdag 5 september. Rouw is niet iets wat alleen opkomt bij overlijden, maar waar je als mantelzorger ook gedurende een ziekteproces van je naaste mee te maken kunt hebben. 
In de bijeenkomst gaan we hierover in gesprek met elkaar onder begeleiding van rouwdeskundige Ancilla van Steekelenburg.

Praktische informatie:
De themabijeenkomst is op dinsdag 5 september 2023 van 14.00 tot 16.00 uur en vindt plaats in Wijkcentrum De Schakel, Archimedesstraat 9 te Nijmegen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Het Goffertpark ligt (bijna) naast het NAH-centrum De Klokketoren in Nijmegen. 

Hier kan in alle rust gewandeld en/of ontspannen worden.  

Zeker in de herfst is het park een fraaie plek om te vertoeven, zoals te zien is in dit filmpje van 'Nieuws uit Nijmegen':
De zomer van 2022 gaat de geschiedenisboeken in als zijnde zeer droog. Op dit filmpje met een drone is dit bij de Waal in Nijmegen goed te zien:Wie buiten Pluryn meer wil weten over niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is de website hersenletsel.nl wellicht interessant. Ook op YouTube zijn diverse filmpjes over NAH te vinden.

Bevrijdingsdag

U weet ongetwijfeld dat we op 5 mei de bevrijding vier(d)en omdat op die dag in 1945 de Duitsers zich overgaven na bijna 5 jaar Nederland bezet te hebben gehouden. 

Echter Bevrijdingsdag wordt niet overal (in Europa (en daarbuiten) op 5 mei gevierd. In de meeste landen is dit op 8 mei omdat toen in 1945 de Tweede Wereldoorlog pas echt voorbij was.

Overigens geldt dit alleen voor Europa. De Japanners gaven zich pas op 2 september 1945 over. Dit nadat de Verenigde Staten kernbommen op respectievelijk Hiroshima en Nagasaki had gegooid.

  

Een overzicht van de uitmarkt tijdens Koningsdag 2022 op de Goffertwei, dichtbij NAH-centrum ''De Klokketoren' dat ook heel even op de video te zien is:

 

copyright: Mavic

Winter in Nijmegen


    


  
E-mailen
Bellen
Info