NAH-Centrum Nijmegen
                       niet-aangeboren hersenletsel                              

Deze pagina bevat leuke en interessante nieuwtjes.

Onderzoek naar NAH:

Studenten aan de Hogeschool Arnhem  Nijmegen (HAN) doen onderzoek naar de wensen en behoeften van mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH).
Ze vragen hiervoor de medewerking van mensen met NAH via een interview.  Voor deelname hieraan zie:  forms.gle/4BUkSYW38ucp1ZKp9Het Goffertpark ligt (bijna) naast het NAH-centrum De Klokketoren in Nijmegen. 

Hier kan in alle rust gewandeld en/of ontspannen worden.  

Zeker in de herfst is het park een fraaie plek om te vertoeven, zoals te zien is in dit filmpje van 'Nieuws uit Nijmegen':De zomer van 2022 gaat de geschiedenisboeken in als zijnde zeer droog. Op dit filmpje met een drone is dit bij de Waal in Nijmegen goed te zien:Wie buiten Pluryn meer wil weten over niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is de website hersenletsel.nl wellicht interessant. Ook op YouTube zijn diverse filmpjes over NAH te vinden.

Bevrijdingsdag

U weet ongetwijfeld dat we op 5 mei de bevrijding vier(d)en omdat op die dag in 1945 de Duitsers zich overgaven na bijna 5 jaar Nederland bezet te hebben gehouden. 

Echter Bevrijdingsdag wordt niet overal (in Europa (en daarbuiten) op 5 mei gevierd. In de meeste landen is dit op 8 mei omdat toen in 1945 de Tweede Wereldoorlog pas echt voorbij was.

Overigens geldt dit alleen voor Europa. De Japanners gaven zich pas op 2 september 1945 over. Dit nadat de Verenigde Staten kernbommen op respectievelijk Hiroshima en Nagasaki had gegooid.

  

Een overzicht van de uitmarkt tijdens Koningsdag 2022 op de Goffertwei, dichtbij NAH-centrum ''De Klokketoren' dat ook heel even op de video te zien is:

 

copyright: Mavic

Winter in Nijmegen


    


  
E-mailen
Bellen
Info