NAH-Centrum De Klokketoren  
Nijmegen  

Deze pagina bevat leuke en interessante nieuwtjes.

Op maandag 14 november 2022 is er weer een NAH-café. Van 19.00 tot 21.00 uur in de Thiemeloods, Leemptstraat 34, 6512 Nijmegen (in de wijk Bottendaal).

De gastspreker van deze avond is op dit moment nog onbekend, maar het zal ongetwijfeld weer iets met (omgaan met) NAH te maken hebben.

Bij het NAH-café kunt u lotgenoten treffen en wellicht steekt u er ook iets van op.

Het NAH-café in de Thiemeloods is er om de 2 maanden, steeds op de 2e maandag van de maand.

De toegang voor NAH'ers en andere belangstellenden is gratis. Voor consumpties moet echter wel betaald worden.

Het Goffertpark ligt (bijna) naast het NAH-centrum De Klokketoren in Nijmegen. 

Hier kan in alle rust gewandeld en/of ontspannen worden.  

Zeker in deze tijd van het jaar is het park een fraaie plek om te vertoeven, zoals te zien is in dit filmpje van 'Nieuws uit Nijmegen':
De zomer van 2022 gaat de geschiedenisboeken in als zijnde zeer droog. Op dit filmpje met een drone is dit bij de Waal in Nijmegen goed te zien:

Op zondag 17 juli 2022 werd bekendgemaakt dat de Nijmeegse Vierdaagse dit jaar een Driedaagse zou worden:


Wie buiten Pluryn meer wil weten over niet-aangeboren hersenletsel (NAH) is de website hersenletsel.nl wellicht interessant. Ook op YouTube zijn diverse filmpjes over NAH te vinden.

Bevrijdingsdag

U weet ongetwijfeld dat we op 5 mei de bevrijding vier(d)en omdat op die dag in 1945 de Duitsers zich overgaven na bijna 5 jaar Nederland bezet te hebben gehouden. 

Echter Bevrijdingsdag wordt niet overal (in Europa (en daarbuiten) op 5 mei gevierd. In de meeste landen is dit op 8 mei omdat toen in 1945 de Tweede Wereldoorlog pas echt voorbij was.

Overigens geldt dit alleen voor Europa. De Japanners gaven zich pas op 2 september 1945 over. Dit nadat de Verenigde Staten kernbommen op respectievelijk Hiroshima en Nagasaki had gegooid.

  

Een overzicht van de uitmarkt tijdens Koningsdag 2022 op de Goffertwei, dichtbij NAH-centrum ''De Klokketoren' dat ook heel even op de video te zien is:

 

copyright: Mavic

Winter in Nijmegen


    

En nog zo'n prachtige film met allerlei dieren in de hoofdrol.