NAH-Centrum De Klokketoren  
Nijmegen  

9. Muziek

 

 

Veel luister plezier allemaal 


En stuur vooral ook je eigen nummer op naar:

Je mag ook de naam van de artiest en het nummer opgeven.

En wanneer je het leuk vindt mag je ook beschrijven welke herinnering je hebt aan het nummer.

Dan zoeken wij het op.

 nah@dedigitaleklokketoren.nl 

 

De spectaculaire pauze-act tijdens de eerste halve finale van het Euroovisie Songfestival 2021 in Rotterdam:
Een nieuw filmpje van de fantastische fado zangeres Mariza, die ik een paar jaar geleden in het echt heb gezien in Musis Sacrum in Arnhem.

 

Veel plezier met het luisteren!

Groetjes van Reinier!Deze video hierboven doet me herinneren aan vroeger, toen ik als klein jochie ieder jaar op zomervakantie ging met mijn ouders naar de streek Corrèze in het midden van Frankrijk! Veel luisterplezier!

Groetjes van Reinier.


Ik heb dit nummer uitgekozen omdat ik ten eerste helemaal weg ben van de Portugese fado. Maar ook omdat specifiek dit nummer een speciale lading heeft, vooral de eerste tonen raken me! Veel plezier met het luisteren.  

Groetjes van Reinier!

Het was al een tijdje terug maar Brigitte is weer terug met dit schitterende Prince nummer.

Patrick kreeg dit liedje te horen bij een deelnemer van Hersenz en wellicht is dit inspirerend voor veel mensen?

Het is een mooi liedje over geluk dat troost kan bieden in moeilijke tijden, van Guus Meeuwis en Ilse de lange.Op een of andere manier kom ik vaak bij dit soort  muziek uit.  
Ik wil graag het nummer Only Time van Enya laten horen omdat het mij rust geeft,  en misschien vinden jullie het ook mooi.   

RIA


Tjits heeft zelf een mooi liedje gemaakt bij Ingezonden maar ze deed ook zelf een verzoek. Luister hier eens naar.


 


Er zijn hele mooie liedjes gemaakt. Deze lag nog onder in de kast.


Patrick koos dit nummer mede in deze tijd omdat weer eens blijkt hoe fragiel we zijn als mensen.

Sting - Fragile
Bonjour!

Op deze mooie donderdag draag ik deze mooie Franse plaat voor! Eentje waar mijn herinneringen teruggaan naar de jaren 1985-2000, toen ik nog ieder jaar met mijn ouders 4 weken naar de prachtige streek Limousin gingen! Door dit dorpje, Uzerche, reden we altijd langs als we naar de camping in Chamboulive gingen. Dierbare herinneringen dus!

Groeten Reinier.Tijdens de muziekgroep op woensdag waarin  we elkaar muziek laten horen met een verhaal een herinnering soms vrolijk soms verdrietig komt er van alles langs. Dus zo ook de disco hier een nummer waar we Arnold een plezier mee doen. Herinnert u zich deze nog nog nog..........
Deze is speciaal voor Hannie en ook voor Cor omdat zij ons hebben laten kennis maken met dit soort prachtige oude nummers.

 


Brigitte wil graag de volgende twee nummers aan ons laten horen. 

Debussy - Clair de Lune


Prince - Purple RainReinier heeft een nummer gekozen uit zijn jeugd. Toen ging hij naar Frankrijk en hoorde daar op een pleintje dit nummer. Dat maakte indruk.


Muse met Uprising Live 2018

Tjits vertelde dat ze de band Muse een aantal jaren geleden zelf op de Goffertweide heeft gezien en daar mooie herinneringen aan heeft.


Aangevraagd door Tjits

 Dit is een nummer van 

Lewis Capaldi - Before you go en is aangevraagd door Margreet. Hier hoor je de band REM. Wie kent ze nog? Misschien wel de mooiste stem in de popmuziek. Er zit ook tekst bij zodat je mee kunt lezen of zingen.

Bedankt Patrick!


 

 

Afspeellijst met klassieke muziek voor iedereen en speciaal een beetje voor Dorith. (alleen geluid)