NAH-Centrum Nijmegen
                       niet-aangeboren hersenletsel                              

Welkom op mijn gedeelte van de site: Het hoekje van Reinier!

Dit gedeelte van de site gaat over wat me bezighoudt. Het kan van alles en nog wat gaan. Maar wel over wat mij als rolstoeler en als persoon aangaat.

Veel plezier met het Hoekje van Reinier!

Wat ik vanmorgen in de krant las, is een artikel over hoe de gemeente Nijmegen omgaat met het leveren van een rolstoel, of een ander hulpmiddel die je nodig hebt... , dit heb ikzelf ook mogen ervaren. Ik wacht al meer dan twee jaar op een nieuwe rolstoel!  Weliswaar is mijn nieuwe rolstoel niet meer van de gemeente Nijmegen, maar toch...!

Wat mij ook interesseert is luisteren naar muziek. Voor wie Spotify heeft, is hier mijn persoonlijke Spotify pagina. Neem gerust een kijkje en geniet! 

Hieronder vind je een selectie.

Ik kan heerlijk genieten van Portugese fado. Luister maar!


Een mooi klassiek stuk op zijn tijd is rustgevend.Een mooi nummer van Andrea Bocelli is Melodrramma!Dit nummer van Andrea Bocelli mag absoluut niet ontbreken in Reiniers muziek keuze;. Toen ik een jaar of 16 was, vond ik dit nummer zo mooi en werd er zo rustig van. Het heet Tremo e t'amo, vrij vertaald is het  Ik beef en ik hou van je.


Dit nummer hieronder is van een fado-zangeres Mariza. Vrij vertaald is de titel: "De tijd stopt niet"Het volgende nummer is van Rafael Diego. Hij is spastisch. Ik heb hem ontdekt in de Corona tijd. De titel van het nummer is vrij vertaald:  Een zekere Galileo.Een fado-zanger die ook zeker niet mag ontbreken is Fernando Lameirinhas! De Portugees-Nederlandse zanger maakt de Portugese fado op een heel eigen wijze, luister maar...!Aan het volgende nummer heb ik dierbare herinneringen. Vroeger, toen ik nog een klein jochie was, ging ik ieder jaar naar een streek in Midden Frankrijk, genaamd de Corrèze, daar hoorde je in het centrum van die plaatsjes, deze muziek. Luister en geniet zou ik zeggen!In de volgende video geeft Andrea Bocelli een mini concert in een lege dom van Milaan. Opgenomen toen Italië in complete lockdown zat. Zeer de moeite waard!Wat ook zeker niet aan mijn muzieksmaak mag ontbreken is  Charles Aznavour met het nummer La Bohéme. Veel luister plezier!Het volgende nummer is een nummer van Clouseau, met Laat me nu toch niet alleen.En dan nu een stuk uit de opera La Bohème van Puccini. Ja, ik ben ook een operaliefhebber! Een nummer van Jorge Fernando met Chuva mag ook niet ontbreken..., Chuva betekent: regen.Een nummer uit de oude doos is een nummer van The Tumbleweeds met Somewhere Between! Bij ons thuis werd onder andere dit nummer heel hard gedraaid!Ook een nummer uit mijn jeugd is: Leven en laten leven, van Corry Konings! Dan is het wel eens tijd voor wat klassiek...,, de Bolero van Maurice Ravel!Va Pensiero uit de opera Nabucco van Verdi is ook zo mooi dat ik het met jullie wil delen. Veel luisterplezier!
Het volgende filmpje wat ik er op ga zetten is er een van Mikis Theodorakis, die onlangs helaas overleden is.Een nummer van Richard Clayderman met Ballade pour Adeline is ook een van mijn favorieten. Luister maar!


 
E-mailen
Bellen
Info